Historiek PMC

De weg die PMC heeft afgelegd om te bereiken waar de groep nu staat.

PMC is een familiale holding die sturing geeft aan verschillende bedrijven, allen actief in de duurzame inrichting en beweging van kantoren.

De drie concepten/bedrijven die vandaag deel uitmaken van de PMC Holding zijn NNOF, TRANSMOOVE (het vroegere Your Mover Vandergoten en Your Mover Logistics) en NNOFCARE.

Aan het hoofd van PMC staat Voorzitter van de Raad van Bestuur Didier Pierre en de CEO van de holding is Christophe Pierre. Verder  maken een aantal externe bestuurders deel uit van de Raad van Bestuur en wordt het Marketing-beleid verzekerd door Anne Lenaerts.

Ook het centraal IT-beleid wordt aangestuurd vanuit de holding.

Daarnaast werkt elk dochterbedrijf volledig zelfstandig met een eigen dagelijks bestuur.

De holding geeft sturing aan de bedrijven via wekelijkse cash -, verkoops- en OPS-meetings alsook via de maandelijkse Core Team Meeting.

PMC verwierf in  1997 J.Ph. Vandergoten en is vandaaruit gestaag gegroeid tot een toonaangevende bedrijvengroep actief in de duurzame beweging en inrichting van kantoren.

In 2013 werd Nnof opgericht. Het nieuwe Nnof is het resultaat van een fusie tussen D&C Services en Nnof. Het werkt rond de transformatie van de kantooromgeving in al haar facetten: werkplekconcept, inrichting, werkprocessen en ondersteunende diensten. Het begeleiden, adviseren en beheren van de ontwikkeling naar een duurzame, strategische en toekomstgerichte werkplek is de kern van haar activiteit. Het team bestaat uit 28 vakspecialisten gaande van interieurvormgevers, arbeidspsychologen, biodiversiteitsdeskundigen en project managers, tot meubilair-ontwerpers en transformatie-specialisten.

Het Nnof-concept met haar verschillende vertakkingen in allerlei maatschappelijk relevante en socio-economische organisaties is zeer innovatief omdat het aantoont dat je als bedrijf met een traditionele dienstverlening ook een weg kan vinden in de maatschappij van de toekomst, met een volledig nieuwe dienstverlening, die werk verschaft voor heel wat nieuwe arbeidsplaatsen, en die iets terugdoet voor de natuur. Die haar steentje actief bijdraagt als oplossing voor de materiaalschaarste, voor het groeiend afvalprobleem, en een antwoord biedt aan de teloorgang van de lokale economie. In dit breder kader van “circulaire economie” waar Nnof volledig bij aansluit, worden de bedrijfsleiders van PMC geregeld gevraagd voor seminaries of uiteenzettingen op fora van Voka, Unizo, Green Deal, the CSR Campus, Cleandrinks, Plan C, Flanders Smart Hub, sectorvergaderingen en lokale economie, om een getuigenis te brengen van hoe je als traditioneel bedrijf dergelijk veranderingstraject aanpakt en welke de lessen of aandachtspunten zijn voor de toekomst.

Met Nnof heeft de bedrijvengroep van PMC ook recent een aantal prijzen in de wacht gesleept. Het bedrijf werd zo Beloftevolle KMO van Unizo, Business Innovatie Bedrijf van Trends en Klimaatambassadeur van de Provincie Vlaams-Brabant. Het behaalde tevens de Belgische Milieu- en Energieprijs, en scoorde net nog ‘zilver’ in de Belgian Business Awards for Environment van het VBO.

PMC wordt financieel sterk ondersteund door Vebego, een Europese groep van dienstverlenende bedrijven op het gebied van facilitiaire diensten, personeelsdiensten en zorgondersteuning. Vebego is een familiebedrijf dat al sinds 1971 bestaat. Het familiale aandeelhouderschap zorgt voor stabiliteit, continuïteit en financiële onafhankelijkheid.

De Vebego-groep is actief in Nederland, Duitsland, België en Zwitserland en telt meer dan 40.000 medewerkers. De PMC-bedrijven werken vaak samen met andere bedrijven uit de Vebego-familie, allen met hun eigen specialismen. Die ervaring en kennis worden door de PMC-bedrijven op hun beurt gebruikt om de klanten de allerbeste dienstverlening op maat aan te bieden.

In 2017 werd verder de nieuwe NNOFCARE-dienstverlening opgericht (door overname van ABC-Care-ID), met name Werkplekbeheer en Werkplekonderhoud.

Deze nieuwe dienstverleningstak kadert in de duurzame rol die deze groep wil spelen in het beheer en onderhoud van kantooromgevingen.

Bij Werkplekbeheer wordt strategisch ruimte-en werkplekbeheer gecombineerd met de geïntegreerde, faciliterende dienstverleningen van de NNOF-groep. Hierdoor kan de werkplek ingezet worden als een strategisch instrument om de bedrijfprestaties te stroomlijnen , de betrokkenheid van de medewerkers te versterken en het algemeen welzijn van het team te optimaliseren.

Werkplekonderhoud op haar beurt ontzorgt de klant qua onderhoud en technische interventies in geval van acute of minder dringende, recurrente onderhoudstaken. De dienstverlening en dito facturatie is overzichtelijk opgebouwd en maakt het mogelijk om te allen tijde een team ter beschikking te hebben om allerhande technische taken voor haar rekening te nemen.

Beide diensten spelen dus in op de bedrijfsefficiëntie en spelen een belangrijke rol bij duurzaam bedrijfsbeheer.

Verder is er de fusie tussen Your Mover en Your Mover Logistics. Beide bedrijven kregen in april 2018 de nieuwe naam Transmoove. Transmoove werkt rond de maximale herinzetbaarheid van het kantoormeubilair door verschillende diensten in beheer samen te brengen: verhuis, herstellingen, inventarisbeheer, opslag en beheer van kantoormeubelen, montage en distributiediensten, transformatie en hergebruik.  Het dienstenprogramma van Transmoove is gefocused op de maximale ontzorging van de klant tijdens de uitvoering van het project en tijdens het dagelijks gebruik van zijn meubilair.

Op 18 januari 2021 tot slot is LIVYO van start gegaan. Het is een resultaatgerichte partner die zorg draagt voor integraal werkplekbeheer en een aangename werkomgeving.

Bezoek zeker onze LinkedIn pagina @livyo-live-your-office (zoek zeker de juiste link) en onze website www.livyo.be

Wij bouwen daarbij aan een organisatie die gericht is op het creëren, realiseren en beheren van kantooromgevingen, en dit alles op een duurzame wijze.